Over Saphy's Jewellery Juwelier in Heeze, de Parel van Brabant

Sieraden bekrachtigen heel vaak een Mijlpaal in je leven. De geboorte van een kind, een bevestiging van een relatie of het afscheid van een dierbare: wat is het toch prachtig als je als juwelier daar getuige van mag zijn en soms letterlijk er een “steentje” aan bij kunt dragen.

Saphira_Vrinssen

Mijn naam is Saphira Vrinssen en ik ben de eigenaresse van Saphy’s Jewellery.

Toen ik op 16 jarige leeftijd begon aan de opleiding tot juwelier had ik niet kunnen denken dat ik zo gegrepen zou worden door het vak. Een echt beroep waar veel meer bij komt kijken dan alleen iets verkopen.

De verkoop van een sieraad gaat voor 75% gepaard met emotie. Vaak een feestelijke aangelegenheid, maar het kan ook een trieste rede hebben. Hoe mooi is het om de klant vanaf de geboorte tot en met de dood bij alle momenten in het leven bij te kunnen staan en deel uit te maken van deze herinneringen. Ik vind dat prachtig en het tekent mijn passie voor het vak.

In 2000 behaalde ik mijn diploma JUWELIER. U mag van mij dan ook een brede en gedegen vakkennis verwachten. Met heel veel plezier zal ik alle moeite doen om samen tot een mooi eindresultaat te komen.

Collectie

De collectie van beide sieraden en horloges is samengesteld voor een breed publiek. Vooral gericht op middenklasse. Kwaliteit vind ik zeer belangrijk. Ik heb dan ook voor merken gekozen waar ik inmiddels al heel wat jaren mee samen werk, waarvan ik weet dat de kwaliteit hoog is en nog belangrijker de service goed!

Niet alleen de basis is goed verzorgd, maar daarnaast vind u merken die misschien wat minder bekend zijn. Iets meer richting design en het “wat appartere “. Waarvan de prijzen netjes zijn en de draagbaarheid hoog.

Ik heb een voorliefde voor merken van Nederlandse bodem, er wordt namelijk zo veel moois gemaakt hier. Denk aan merken die in de basis door goudsmeden gemaakt worden en die gericht zijn op de juweliersbranche.

Reparaties

Wij werken met een groot goudsmids atelier waar meerdere goudsmeden de reparaties en nieuw werk behandelen. U kunt dan ook met alle reparaties bij ons terecht. Het mooie van dit grote atelier is dat iedere goudsmid zijn of haar specialiteit heeft. Denk bijvoorbeeld aan het zetten van stenen, dat is een echt onderscheidend specialisme. U bent hierdoor altijd gewaarborgd van een hoge kwaliteit van uw reparaties.

Ook voor horloge reparaties kunt u bij ons terecht. Onze horlogemaker heeft jaren ervaring en levert uw horloge weer mooi in orde af.

Speciale opdrachten

Wilt u graag uw sieraden laten vermaken of omsmelten tot iets nieuws? Samen gaan we zitten om tot een ontwerp te komen. Dit ontwerp wordt met de goudsmeden van een van de twee ateliers besproken en daarna gemaakt. Het ontwerpen en inzicht in de moeilijkheid van de opdracht doen we hier direct in de zaak.

Gedenksieraden

Wij zijn gespecialiseerd in gedenksieraden. Vaak zijn dit sieraden waar een vingerafdruk of as in verwerkt kan worden. Wij nemen hier de tijd voor en kunnen dit bespreken op afspraak. Zodat er in alle rust naar uw verhaal en wensen geluisterd kan worden.

Een vingerafdruk hoeft niet perse een droevige rede te hebben. Als herinnering aan de geboorte van uw kindje kunnen wij bijvoorbeeld ook een afdruk  nemen en deze verwerken in een sieraad.

Als ook in trouwringen die de eeuwige liefde symboliseren.